En dag på förskolan

Foto: Claudia Fried

Vi välkomnar de barn som lämnas tidigt på morgonen inne på avdelningen Delfinen mellan klockan 6.30 och 7.30. Vi startar oftast upp med en enklare skaparaktivitet eller kanske läser en bok tillsammans med barnen. Därifrån går sen barnen tillsammans med en pedagog in till sin egen avdelning för att äta frukost.

Vi serverar en varierad och näringsriktig frukost klockan 7.30 varje dag. Frukosten kan bestå av gröt, yoghurt, fil, müsli, flingor, mjölk och smörgåsar med varierande pålägg. 

Efter frukost sätter vi igång med den pedagogiska verksamheten och ungefär strax efter klockan 9 har varje avdelning planerat aktiviteter specifikt för deras barn. Ibland har vi pedagogisk verksamhet tillsammans med en annan avdelning, som t ex vid skogsbesök och utflykter.  Varje dag har vi utevistelse med lek och pedagogiska aktiviteter. Barnen delas oftast in i mindre grupper beroende på vilken aktivitet vi ska ha.

Lunchen äter vi inne på respektive avdelning. Några avdelningar har buffé och andra har sin lunch serverad på respektive bord. De yngre barnen äter före de äldre barnen.

Efter lunch har vi vila inne på våra avdelningar. De som behöver sova får göra det och de som inte sover får lyssna på en saga eller lugn musik en stund. Efter vilan återgår vi till pedagogiska aktiviteter och lek.

Vi äter mellanmål cirkla klockan 14.00. Några av barnen avslutar dagen vid den här tiden och sen går barnen hem allt eftersom deras vårdnadshavare hämtar dem. 

16.30 samlas vi på avdelning Delfinen om vi har stängning inomhus annars går vi över till framsidan om vi stänger utomhus. 

17.30 stänger förskolan Dragspelet.

Senast uppdaterad: 7 september 2018